Na de certificering verder ontwikkelen van de Drone 4-70
Drone4

Na de certificering verder ontwikkelen van de Drone 4-70

Drone4 is een van de bedrijven die is aangesloten bij de Osse Group, die bestaat uit vier onderdelen: Drone4Emergency, Drone4Agro, Drone4FireFighting en Drone4Logistics. Onder de vlag van Drone4Logistics is onder meer het prototype van de Drone 4-70 bij Boessenkool Machinefabriek gemaakt. Dit prototype van deze megadrone is inmiddels gecertificeerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Dit betekent dat deze drone, die 75 kilogram autonoom kan transporteren, daadwerkelijk de lucht in mag en verder kan worden ontwikkeld. Vanwege de vele toepassingsmogelijkheden is er al interesse uit de markt..

Het verder ontwikkelen van de Drone 4-70 is onder anderen in handen van dronepiloot Ramon Wind. “Begin deze eeuw zag ik de eerste drones en ik werd er meteen door gefascineerd. Ik startte mijn eigen bedrijfje Kopterview waarmee ik onder andere voor grote tv-zenders luchtopnames mocht maken. Toen ik op een gegeven moment hoorde dat Eelco Osse een dronepiloot zocht, heb ik meteen contact gezocht en van het een kwam het ander.” Het vliegen met megadrones is een vak apart, zegt Wind: “Juist omdat ze groot en zwaar zijn, is het vliegen ingewikkelder, bijvoorbeeld wat betreft de turbulentie door de grote propellers. Maar aan de andere kant ook weer des te uitdagender.”

De certificering houdt in dat er een S-BVL (Speciaal Bewijs Van Luchtvaardigheid) is verstrekt. Wind: “Als aan een drone eenmaal een BVL is toegekend, staan alle specificaties vast. Maar nu hebben we, dankzij de toekenning ‘Speciaal’, de vrijheid om de drone verder te ontwikkelen. Daarbij richten we ons op het afstellen van de vliegkarakteristieken en in het bijzonder op de maximale vliegduur, die we gaan verlengen tot twintig minuten. Om dat te bereiken experimenteren we met nieuwe technieken met betrekking tot motoren, accu’s en waterstof.”

Autonoom transport door de lucht heeft veel logistieke voordelen. Om die voordelen optimaal te kunnen benutten, ontwikkelde Drone4 de 4-70, die grote voorraden automatisch kan vervoeren. Wind: “De Drone4 is uitgerust met een automatische piloot en flight-planner en vliegt dus, op batterij, helemaal zelfstandig. Hij stijgt op vanaf een dockingstation, waar hij na het transport ook landt om de batterij weer op te laden. Daarnaast is hij manueel te bedienen.” Nog een positieve producteigenschap is dat de Drone 4-70, die 25 kilogram weegt, weinig opslagcapaciteit vereist dankzij een slim ontwerp waardoor hij snel tot een handzaam formaat opgevouwen kan worden.

Inmiddels is er al veel interesse vanuit de markt. “Die interesse komt in eerste instantie uit het buitenland, vooral uit Canada waar toepassingen van drones goed gereguleerd zijn. Denk bijvoorbeeld aan grote distributiecentra waar onze drones voor intern transport gebruikt kunnen worden.”

Vooralsnog is de eerste doelstelling om de megadrone twintig minuten te kunnen laten vliegen. “Dat moet in de loop van 2020 lukken en dan zal de markt ook echt opengaan. Megadrones hebben nu eenmaal veel potentieel en dus toekomstperspectief,” zegt Ramon Wind.

oem-group despray dutch-sigma S4-Manufacturing drone4agro multitooltracmultitooltrac