VIDEO: DRONE4EMERGENCY VOOR THE LAST TACTICAL MILE
Drone4

VIDEO: DRONE4EMERGENCY VOOR ‘THE LAST TACTICAL MILE’

12 juni 2019 Boessenkool, Drone 4

Drone4 ontwikkelde – samen met Machinefabriek Boessenkool en Defensie – een megadrone voor ‘the last tactical mile’, de Drone4Emergency. Door onbemande meervoudige rotorvliegtuigen in te zetten voor gewonden- en vrachtvervoer, neemt de veiligheid in vredes- én oorlogstijd toe.

Drone4Emergency vliegt met een piloot of autonoom. Men kan er een vrachtnet of een brancard onder hangen. En als de GPS uitvalt, dan vindt de drone met behulp van het secundaire navigatiesysteem gewoon z’n weg. In de video zie je een testvlucht met het prototype van de Drone4Emergency.

DRONE VOOR KWETSBAAR GEBIED
Defensie wil de drone gaan inzetten in het gebied dat men ‘the last tactical mile’ noemt; de zone tussen het front en de veiligheidslinies. Volgens Defensie is dit een notoir kwetsbaar gebied met veel ‘lood in de lucht’. Zodra Drone4Emergency zich bij de afleverplaats meldt, blijft de drone in de lucht hangen tot iemand op de grond een ontvangstsignaal geeft. Dat kan met een laser, maar ook met een QR-code. De drone heeft een topsnelheid van 70 kilometer per uur. Het liftgewicht, het totale gewicht dat de drone inclusief vracht kan tillen, is meer dan 500 kilo. Hij houdt het op een volle accu van 100 kilo een half uur uit en kan 30 kilometer heen- en terugvliegen.

MINDER GEVAAR VOOR MENSEN
Het vervoeren van munitie en andere goederen is intensief en gevaarlijk. Vijandelijke eenheden vallen aanvoerlijnen aan om de logistiek van de tegenstander te verstoren. Als de Drone4Emergency uit de lucht wordt geschoten, is men het apparaat en de vracht kwijt. Maar geldelijk verlies is altijd beter dan menselijk verlies. Door taken aan een drone toe te vertrouwen lopen de levens van helikopterpiloten, vrachtwagenchauffeurs en grondtroepen minder gevaar.

oem-group despray dutch-sigma S4-Manufacturing drone4agro multitooltracmultitooltrac